Autóval akart bemenni volt párja házába egy kunágotai férfi

, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com
hirdetés

Ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 62 éves büntetlen előéletű kunágotai férfi ellen, aki ittasan autóval akart bemenni volt párja házába – tájékoztatta hírportálunkat a Békés Vármegyei Főügyészség.

Futó Szöveg

A férfi és a nő korábban élettársakként éltek együtt. Miután élettársi közösségük évekkel ezelőtt megszakadt, csak alkalmanként találkoztak, a nő azonban minden kapcsolatot meg kívánt a férfival szakítani, amit ő nem tudott elfogadni. Emiatt 2022. december 23-án a férfi telefonon felhívta a nőt és közölte vele, hogy ha nem akarja, akkor is elmegy hozzá és beszélni fognak egymással, ha pedig nem engedi be volt élettársa a házba, akkor oda autóval fog bemenni.

hirdetés

Miután a férfi egész nap nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el,16 óra után beszállt a saját tulajdonát képező személygépkocsiba és azzal volt párja kunágotai házához hajtott. A terhelt a gépkocsi vezetésekor közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. Amikor megérkezett a házhoz, többször dudált, az autóból ki-, majd abba visszaszállt, majd autójával nekihajtott az utcai kapubejárón álló, a nő tulajdonában lévő autó hátsó részének és az autót nekitolta a ház falán rögzített esőcsatornának.

Ezt követően felállt a nő autójának tetejére és benézett az udvarra, az udvaron álló volt élettársával pedig közölte, hogy be akar menni és beszélni akar vele. Miután a nő nem engedte be, a férfi visszaült a saját gépkocsija vezetőülésébe, az addig is járó motorú autóval kitolatott a kapubejáróból az úttestre, majd a motort felpörgette és nagy gázzal az autóval a nő házának utcafronti ablaka irányába indult; csak azért nem ütközött a ház falának, mert a ház elé ültetett fa felfogta és az autó megállt. Az ütközéstől a fa kidőlt és ráborult a ház falára és ablakára. A férfi ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

hirdetés