Aranyérmet szerzett pályafutása első nemzetközi megmérettetésén Csikós László

BM Kano Judo SE Csikós László aranyérme

A judosok számára kezdetét vette az év második versenyidőszaka. A BM Kano Judo SE versenyzői gőzerővel készülnek az elkövetkezendő versenyekre.

hirdetés

Csikós László az egyesület serdülő válogatottja pályafutása első nemzetközi megmérettetésén vett részt a magyar válogatottal. A rangos nemzetközi Mizuno Cup Open a csehországi, Brnoban került megrendezésre. Az egyesület reménysége határozott stílusával uralta ellenfeleit. Alig pár másodpercet töltött a küzdőfelületen, gyorsan hajtott végre ippont érő technikákat cseh vetélytársain. Két győzelemmel az elődöntőbe kvalifikálta magát, ahol ippon értékű dobással múlta felül ukrán ellenfelét. A döntőben cseh riválisával szemben kiegyenlítetten zajlott a küzdelem, így golden score-al folytatódott a mérkőzés. Az aranypont nem húzódott sokáig, a csabai versenyző wazarit érő technikájával ért véget a küzdelem, így László megszerezte első nemzetközi aranyérmét.

hirdetés

Gyáni János edző a következőképp nyilatkozott: „Nagyon meg vagyok elégedve Laci teljesítményével, válogatotthoz méltóan mozgott a tatamin. A serdülő magyar válogatottsággal elkezdődik az igazi sportélet, edzőtáborok és nemzetközi versenyek sorozata. Ugyan Laci még csak első éves serdülő, már most felfigyelt rá a Magyar Judo Szövetség. A következő nemzetközi versenyre meghívást kapott, ami az Olimpiai Reménységek Versenye lesz Opolje városában, Koszovóban.”

Gyáni János tanítványai gőzerőkkel készülnek az elkövetkezendő versenyekre. Köztük az egyesület junior válogatottjai, Sóczó Rebeka és Szentandrászki Gréta, akik meghívást kaptak a világbajnokságra felkészítő edzőtáborba, Tatán, ahol a világ legjobbjaival készülhetnek.

Az egyesület életében változás következik, hiszen a közeljövőben sor kerül a Kazinczy utcai épület birtokba vételére, majd felújítására. A BM Kano Judo SE hamarosan új infrastruktúrában várja a sportolni vágyókat, addig is az érdeklődők megtekinthetik az edzéseket a jelenlegi edzőteremben a Békéscsaba, Petőfi utca 2. szám alatt.

hirdetés