Csendes Ferenc festményei díszítik a hivatal paravánjait

Csendes Ferenc Fotó: Körös Hírcentrum

Ünnepélyes keretek között nyitották meg Csendes Ferenc festőművész kiállítását a Békés Vármegyei Kormányhivatalban.

hirdetés

Csendes Ferenc az aktív munkát és a sportot követően a festészetnek szentelte mindennapjait, a békéscsabai tájak, utcák megörökítésén dolgozik. Színes, egyedi stílusú alkotásait az elmúlt évtizedekben az ország számos pontján, sőt még külföldön is megcsodálhatták. A nagyközönség ezúttal a Békés Vármegyei Kormányhivatalban találkozhat festményeivel.

hirdetés

A kormányhivatali kiállítások már sokéves hagyománnyal bírnak. Általuk a betérők nem csak hivatalos ügyeiket intézhetik, hanem ismerkedhetnek a város, a vármegye kultúráját gazdagító alkotók műveivel is. Nem ez az első alkalom, hogy Csendes Ferenc képei díszítik a hivatal auláját. Korábbi kiállítása óta alkotásai sora több újabb darabbal bővült, ezekből válogatta össze a jelenlegi tárlat darabjait.

A festményekkel és a művésszel kapcsolatban Herczeg Tamás országgyűlési képviselő beszédében úgy fogalmazott, hogy a kormányhivatal épülete egy olyan hely, ahol utat törhet magának a kultúra. Csendes Ferenc a táj, a szépség, a színek festője. Megragadja a Békés vármegyei és a békéscsabai tájnak, utcáknak, hangulatoknak a lényegét. Teszi mindezt oly módon, hogy joggal érdemelt ki állami elismeréseket és két olyan magas békéscsabai kitüntetést, amelyet kevesen mondhatnak magukénak.

A festő a rendezvényen egy újabb elismeréssel gazdagodott. Ugyanis a megnyitó zárásaként számára dr. Takács Árpád főispán a vármegye értékeit megörökítő sok évtizedes művészeti tevékenységét elismerve oklevelet adott át.

A kiállítást szeptember végéig lehet megtekinteni a hivatal aulájában.

hirdetés