Fegyházban köthet ki az a szarvasi férfi, aki élettársát terrorizálta

erőszak, bántalmazás, szexuális zaklatás, kék Illusztráció: iStock

Hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette, önbíráskodás bűntettének kísérlete, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 32 éves büntetett előéletű szarvasi férfival szemben, aki élettársát terrorizálta.

A férfi és a sértett nő 2014. évtől kezdődően élnek élettársi kapcsolatban, kapcsolatukból három gyermekük született. A férfi és a nő 2022. augusztus 04-én, a délutáni órákban családi okokból kifolyólag szarvasi közös lakóhelyükön összevesztek. Ezt követően beültek a sértett autójába, majd azzal Szarvasról Csabacsűdre, az ottani lakóházukhoz mentek. Miután megérkeztek Csabacsűdre, a gépjárművet vezető terhelt nem állt meg a lakóházuknál, hanem tovább hajtott az Orosházi út felé, majd ott Nagyszénás irányába kanyarodott egy mellékútra. Haladásuk közben felszólította a mellette ülő élettársát, hogy a személygépkocsit, valamint a csabacsűdi házat írassa a nevére, ezáltal a gépjármű-, illetve az ingatlan-nyilvántartásban ő szerepeljen tulajdonosként.

hirdetés

A nő megtagadta a kérés teljesítését, ezért vitatkozni kezdtek, melynek során a férfi ököllel legalább 10 alkalommal megütötte a sértett fejét és felsőtestét. Ezt követően lekanyarodott egy földútra, majd kiszállt a gépkocsiból, és a megfélemlített sértettet a hajánál fogva kirángatta a jobb első ülésről.

A férfi ekkor ismételten azt követelte a földre esett sértettől, intézkedjen annak érdekében, hogy a gépjármű és az ingatlan tulajdonjoga a nyilvántartásokban az ő nevére kerüljön, különben addig fogja ütni, amíg meg nem hal. Követelésének nyomatékosítása végett legalább 10 alkalommal ismét megütötte és megrúgta a sértett testét és a fejét. Mivel a sértett továbbra sem egyezett bele élettársa követelésének teljesítésébe, ekkor a férfi felhúzta a földről és a gépjármű hátsó ülésére lökte, ahová ezt követően ő is beszállt, cigarettára gyújtott, és szexuális cselekmény elvégzésére szólította fel párját. Mivel a sértett erre többszöri felszólítást követően sem volt hajlandó, ezért a férfi az égő cigarettát elnyomta az élettársa lábszárán.

Az elszenvedett bántalmazások és fenyegető kijelentések miatt megfélemlített, síró sértett a kért szexuális tevékenységbe kezdett, a terhelt pedig a mobiltelefon készülékével felvételt készített a szeméremsértő cselekményéről, majd azt mondta élettársának, ha nem csinálja, akkor még jobban megveri, és a róla készített videófelvételt elküldi a családtagjainak. Ezt követően visszaindultak szarvasi lakóhelyükre, közben a terhelt megfenyegette a még folyamatosan síró élettársát, hogy elküldi az általa elkészített felvételt a családtagjaiknak abban az esetben, ha a sértett elmondja valakinek a történteket.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésül – beismerése esetén is – végrehajtandó fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. Tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményeket a Makói Járásbíróság 2022. május 25-én jogerőre emelkedett ítéletével vele szemben közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt kiszabott 1 év 8 hónap időtartamú, 3 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett ezen korábbi, felfüggesztett büntetés végrehajtására is.