Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

elnökségi ülés iparkamara

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kedden. A Gyula Konyha Nonprofit Kft. új székházában rendezett találkozón dr. Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója áttekintette és sikeresnek ítélte meg a kormányhivatal és a kamara közötti együttműködést, a szinte mindennapos, szoros és eredményes kapcsolatot.

Dr. Orosz Tivadar, a BVKIK elnöke elmondta, a Széchenyi Kártya igen fontos hitelforrást biztosít a vállalkozásoknak kedvező, 5 százalékos kamattal. A több mint 12 éve létező hitel 2022-ben nagyon fellendült és idén is nagy az érdeklődés a kölcsön iránt. Békésben ebben az évben 1132 igénylés érkezett be a kamarához, 37 milliárd forint értékben. Ebből 20 milliárdot már kihelyeztek. Az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitelt is nagy érdeklődésre tart számot, ezt is a kamara helyezi ki. Az agrárhitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően 5% körüli kamattal maximum 100 millió forint összegben 1,2 vagy 3 évre igényelhető.

hirdetés

Az elnökségi ülésen döntöttek az ,,Év gyakorlati oktatója” és az ,,Év duális képzőhelye” kamarai díj odaítéléséről, illetve arról is döntöttek az elnökségi tagok, hogy a jövőben jutalmazzák az év iskolai, gyakorlati oktatóját is.

A képen jobbról balra: Ambrus György, a Gyulakonyha Nkft. ügyvezetője, Dr. Orosz Tivadar és Dr. Rákóczi Attila / Fotó: Pintér Vince/BVKIK