Fülöp Csaba: Fontos a fegyelmezett gazdálkodás folytatása Békéscsabán

Fülöp Csaba Fotó: Körös Hírcentrum

A nyári szünetet követő első ülését tartotta meg a napokban a békéscsabai képviselő testület. A közgyűlést Miklós Attila és Fülöp Csaba önkormányzati képviselők is értékelték.

Fülöp Csaba a költségvetés értékelésével, módosításával kezdte a beszámolót. Az iparűzési bevételek vártnál magasabb teljesülése miatt keletkeztek olyan plusz források, amelyeket többfelé el tudtak osztani. Közel 500 millió forint többletről van szó, amelyből jelentős rész került a Városgazdálkodási Kft.-hez, különböző, eddig nem teljesíthető feladatokra. Itt utak, közterületek, játszóterek karbantartásáról, galambpiszok eltakarításáról is szó van.

hirdetés

A sportinfrastruktúra-fejlesztésre is jut 100 millió forint ebből a többletből. A TAO-ból megvalósuló fejlesztések jelentősen lecsökkentek az elmúlt években, ezért is lényeges előrelépés, hogy most az önkormányzat saját forrásból tud támogatást adni. A kisebb sportegyesületek létesítményeiben is elengedhetetlen elvégezni azokat az állagmegóvási munkálatokat, amelyek a működést biztosítják, illetve fejlesztések szintén elindulhatnak. Egy munkacsoport alakult az elvégzendő feladatok felmérésére, idővel a döntések is megszületnek a támogatás odaítéléséről.

Miklós Attila egy kérdést fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy korábban egy beszélgetés során felmerült, hogy váltson bankot az önkormányzat a pénzügyei kezelésére. Hátha találnának olcsóbb megoldást a jelenlegi számlavezetőnél. A kapott válaszból kiderült, hogy több beszerzést is lefolytatott az ügyben az önkormányzat, a győztes egy másik intézet lett, nem a jelenlegi számlavezető. További kérdésként merült fel, hogy miért volt szükség több eljárásra, mi volt a dokumentációkban, változtak-e az értékelési szempontok időközben. Jelenleg ezekre a dokumentumokra várnak – zárta Miklós Attila.