Jogszabálymódosítás a szakképzésben

Jogszabálymódosítás a szakképzésben Mátyus Mihály / Fotó: Körös Hírcentrum

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmai konferenciát szervezett annak apropóján, hogy a szakképzést érintő jogszabályi változásokról tájékoztassák a duális képzésben érintetteket.

Dr. Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg a rendezvényt, aki beszédében kiemelte a békéscsabai szakképzés és technikumi oktatásának magas színvonalát, a tanulók eredményességét. Mivel egyre több fiatal választja a duális képzést, ezért fontosnak tartja, hogy a módosított jogszabályokkal tisztában legyenek a képzőhelyek szakemberei és az oktatásban dolgozók egyaránt. Igaz, a változások már két hónapja hatályba léptek, ennek ellenére lényeges a személyesen tájékoztatás és választ adni a felmerülő kérdésekre.

hirdetés

A jogszabálymódosítás, vagyis a duális szakképzés szabályozásának finomhangolása, többek között érinti a partnerek közötti szerződéskötést, a fiatalok munkavállalását és annak munkaidőkeretét is.

A rendezvény előadója, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Szakképzési, Szabályozási és Intézményirányítási Osztály osztályvezetője, Mátyus Mihály elmondta, hogy a duális képzés jogszabályi háttere viszonylag gyerekcipőben jár, hiszen három évvel ezelőtt lett bevezetve.

Azóta rengeteg visszajelzést és javaslatot kaptak a képzésben részt vett partnerektől, képviselőktől, így kötelességüknek érezték végrehajtani a finomításokat.

Jogszabálymódosítás a szakképzésben
Dr. Orosz Tivadar / Fotó: Körös Hírcentrum
Jogszabálymódosítás a szakképzésben
Fotó: Körös Hírcentrum
Jogszabálymódosítás a szakképzésben
Fotó: Körös Hírcentrum