Vigyázzunk magunkra, figyeljünk értékeinkre!

Bűnmegelőzés Fotó: Police.hu

Bűnmegelőzési családi vetélkedőt tartott és állatvédelmi témájú kiállítást rendezett a rendőrség Békéscsabán.

Kiberbiztonság, állat-, vagyonvédelem és még sok hasznos téma került napirendre a bűnmegelőzési programokon. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Tanácsadó Irodájában 2023. október 3-án rendezték meg a Házhoz megyünk, fókuszban a biztonság című családi vetélkedőt, amelyen békéscsabai, szarvasi és gyulai csapatok mérték össze tudásukat.

hirdetés

Az egyes feladatok kapcsán számos bűncselekményről szó esett, a résztvevők és a bűnmegelőzési szakemberek beszéltek az internetes csalásokról, a bankkártyák használatáról, a kerékpárlopások megelőzésének lehetőségeiről, illetve a parkoló autók utasterében hagyott dolgokról. A bűnmegelőzési activity és a vagyonvédelmi teszt a családok minden tagját megmozgatták.

A vetélkedőt végül a gyulai Szabó család háromgenerációs csapata nyerte, a nagypapa és az édesapa nagyon büszkék voltak a remekül helytálló Jankára.

Másnap a békéscsabai Munkácsy Emlékház népesült be gyermekekkel, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya ugyanis Állati pályáZOO címmel hirdetett alkotói pályázatot. Általános és középiskolások is nevezhettek, a kisebbek rajzokkal, festményekkel, a 9–12. évfolyamos diákok pedig akár fotókkal is.

A kezdeményezéssel, amelyre 13 oktatási intézményből közel 100 rajz érkezett, a rendőrség a felelős állattartásra igyekezett ráirányítani a figyelmet. A pályamunkák, mondhatni, állati jól sikerültek, erről az emlékházba látogatók meg is győződhetnek. Az intézmény kistermében berendezett kiállítás október 12-éig tekinthető meg.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu