Rendszeresen adnak vért a rendőrségnél

adnak vért Fotó: Police.hu

Rendszeresen adnak vért a rendőrök és rendőrségi dolgozók Békés vármegyében. Szeptemberben 228-an nyújtották a karjukat, ezzel együtt idén már közel 700 alkalommal segítették így a rászorulók orvosi kezelését.

hirdetés

Öt helyszínen szervezett véradónapot a rendőrség 2023 szeptemberében Békés vármegyében. A Magyar Vöröskereszttel fenntartott kiváló együttműködésnek köszönhetően a kollégáknak szolgálati helyükön, vagy a legközelebbi rendőrkapitányságon van lehetőségük véradásra jelentkezni.

hirdetés

Az elmúlt hetekben Békéscsabán, Orosházán, Mezőkovácsházán, Gyulán és Sarkadon összesen 228-an nyújtották a karjukat azért, hogy ezzel segítsék a rászorulók orvosi kezelését. A rendőrségi dolgozók idén eddig már 673 alkalommal vettek részt munkahelyi véradáson, közülük sokan többször is. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője, Tóth Zoltán r. alezredes 2023. szeptember 28-án 30. alkalommal jelentkezett véradásra. A Magyar Vöröskereszt oklevéllel köszönte meg neki, hogy rendszeresen számíthatnak rá.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2013-ban kapta meg a Magyar Vöröskereszttől a „Véradóbarát munkahely” elismerő címet. A nemes cél folyamatosan napirenden van, 2023. október 11-én a Szeghalmi Rendőrkapitányságon adnak vért – írja a police.hu.

hirdetés