Iskola- és üzemlátogatáson vettek részt a nyolcadikos diákok

üzemlátogatás az iparkamarával

Iskola- és üzemlátogatáson vettek részt Békéscsabán az almáskamarási Károlyi Bernát Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola nyolcadikosai. A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett utazáson három középiskola és egy cég kínálatát tekintették át a diákok.

Pár órára középiskolásnak érezhették magukat az almáskamarási általános iskolások, akiknek nemsokára dönteniük kell a továbbtanulásukról. Mint kiderült, sokak nem biztosak abban, hogy milyen ágazat irányába induljanak el, holott ennek az eldöntése most a legfontosabb feladat.

hirdetés

A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott látogatáson képbe kerülhettek a fiatalok, hogy milyen képzést kínál a Békéscsabai Szakképzési Centrum két intézménye, a Szent-Györgyi Albert technikum, a Zwack József és a Trefort Ágoston technikum és szakképző iskola. A gyerekek megtudták, már nincsenek fiús- és lányos szakmák, hiszen a Trefortban is tanulnak lányok villanyszerelőnek, a Zwackban is tanulnak fiúk szakácsnak vagy pincérnek és ugyanígy vegyesen felvételiznek a Szent-Györgyibe is.

Ugyanezt a képet mutatta be a Meszlényi Autó Kft. is, amit mint lehetséges duális képzőhelyet figyelhetett meg a csoport. Itt is kiderült, nemcsak fiúk, hanem lányok is tanulnak és vannak gyakorlaton a cégnél járműfényezőként vagy éppen az autószerelő műhelyben.

üzemlátogatás az iparkamarával

üzemlátogatás az iparkamarával