Újabb érmekkel gazdagodtak a BM Kano Judo SE sportolói

magyar bajnokság Judo

Hétvégén került megrendezésre Zalaegerszegen a magyar bajnokságok legnagyobbja, az I. Osztályú Felnőtt Országos Bajnokság, ahol olimpikonok is tatamira álltak.

hirdetés

Női -70kg-ban a junior válogatott, Sóczó Rebeka képviselte a BM Kano Judo SE-t. Rebeka magabiztosan mozgott a szőnyegen, első mérkőzését gyors ippon értékű technikával nyerte, így az elődöntőbe kvalifikálta magát. Az elődöntőben világszintű riválisával találta szemben magát. A mérkőzés kiegyenlítetten zajlott, majd a csabai versenyző hibát vétett és győzött a papírforma. A bronzmérkőzésen a junior bajnokság döntője ismétlődött meg, ahol Gyáni János tanítványa lett a győztes. Rebeka határozott stílusával uralta a mérkőzést esélyt sem hagyott ellenfelének, majd ippont érő technikájával lett az érem tulajdonosa és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

hirdetés

Női -63 kg-ban a szintén junior válogatott, Szentandrászki Gréta állt tatamira. Első mérkőzésén riválisával küzdött meg a negyeddöntőbe jutásért. A küzdelem kiegyenlített volt, a mérkőzésidő leteltével 1-1 wazari szerepelt a táblán, így golden score-al folytatódott a meccs. Nagy küzdelmet követően a csabai versenyző hibát vétett, így a vígaszágon folytatta a versenyt. A visszamérkőzésen magabiztosan irányította a mérkőzést, wazari értékű dobást követően karfeszítés technikával nyert. A bronzmérkőzésen hibát vétett, így az érem most elmaradt, végül az egyesület reménysége pontszerző ötödik helyen végzett.

Férfi +100 kg-ban Kara Bence és Petrovszki Márk mérte fel magát az idősebbek között. Petrovszki Márk technikás küzdelmekkel, végül pontszerző hetedik helyen végzett, míg Kara Bence helyezetlenül zárt. Petrovszki Márk nagy esélyekkel indul a jövőhéten megrendezendő ifjúsági B országos bajnokságon, Szegeden.

Múlt héten került megrendezésre a serdülő A országos bajnokság, ahol az egyesület serdülő válogatottja Csikós László lépett szőnyegre. Első mérkőzésén fél perc alatt győzte le vetélytársát dobást követő leszorítás technikával, ezzel a legjobb négy közé kvalifikálta magát. Az elődöntőben pár másodperc alatt bírta kopogásra ellenfelét fojtás technikával, így a döntőbe került. A fináléban kiegyenlített küzdelem során hibát vétett, így az újabb bajnoki cím most elmaradt. Gyáni János tanítványa ezüstéremmel zárt az idősebbek között. Csikós László Október végén a magyar válogatott csapatával utazik újabb nemzetközi megmérettetésre Koroska (Szlovénia) városába.

magyar bajnokság Judo
Sóczó Rebeka a dobogó harmadik fokán (jobbról)
Csikós László és edzője, Gyáni János

Kiemelt kép: Kara Bence, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző, Sóczó Rebeka és Pertrovszki Márk

hirdetés