Felborított egy buszt az erős oldalszél Mezőberény és Békés között

felborította a szél a buszt Fotó: Körös Hírcentrum

Felborított egy autóbuszt az erős oldalszél Mezőberény és Békés között, a 470-es főút 4-es kilométerénél.

A Békés vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat mellett a helyszínre riasztották a békéscsabai és mezőberényi hivatásos, valamint dánfoki önkormányzati tűzoltókat.

hirdetés

Egy ember a jármű alá szorult, őt a tűzoltók kiszabadították, majd áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a helyszínelés és a műszaki mentés idejére – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa az MTI megkeresésére közölte: egy ember súlyosan, tizennyolc pedig könnyebben megsérült a balesetben. Csép Vivien hozzátette, a balesethez több mentőegységet is riasztottak, a sérülteket helyszíni ellátásukat követően kórházba szállították.

Deményné Tűri Zsanett r. hadnagy, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a balesettel kapcsolatban elmondta, indulás előtt érdemes tájékozódni az időjárási viszonyokról. Ha pedig menet közben úgy érzik, nem biztonságos a közlekedés, mert erős szél fúj, vagy esik az eső, akkor inkább álljanak félre egy időre.

felborította a szél a buszt
Fotó: Körös Hírcentrum
felborította a szél a buszt
Fotó: Körös Hírcentrum
felborította a szél a buszt
Fotó: Körös Hírcentrum

 

Ez is érdekelheti: