Tanítási szünetben ingyenesen látogathatják a Munkácsy Mihály Múzeum állandó kiállításait a diákok

ingyenes múzeumlátogatás diákoknak Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsaba nemrég megválasztott diákpolgármestere, Hajdú János, azt a célt tűzte ki kampányában, hogy diáktársaival megismertesse és körükben népszerűsítse a vármegye kulturális értékeit, hagyományait. Ezt a kezdeményezést a Munkácsy Mihály Múzeum is felkarolta, a létrejött együttműködés részleteit sajtótájékoztatón közölték.

Az új diákpolgármester bejelentette, hogy az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező, csabai középiskolába járó tanulók az őszi, a téli és a tavaszi szünet alatt ingyenesen látogathatják a Munkácsy Mihály Múzeum állandó kiállításait. Ez magába foglalja az „utazás TÉRben és IDŐben”: Munkácsy Mihály – Egy géniusz diadala, illetve a Békéscsaba az évezredek idővonalán című tárlatokat.

hirdetés

„Az intézmény falain belül ritkán találkozunk a tizenéves korosztály fiataljaival. Van egy nagyon komoly múzeumlátogató réteg, az óvodás és az általános iskolás gyerekek, illetve a 40 év felettiek. A kettő közötti átmenet hiányzik, mivel a tanulás és a munka leköti a tízes-, húszas és harmincas éveiben járókat” – közölte Dr. Bácsmegi Gábor múzeumigazgató, aki nagyon örült a megkeresésnek és reméli, hogy ez a kedvcsináló kedvezmény sikeres lesz a diákok körében.