Ukrán légierő: a légvédelem lelőtte az összes orosz támadó drónt Ukrajna fölött

Az orosz erők öt Sahid típusú támadó drónnal és egy H-59-es manőverező robotrepülővel támadták Ukrajnát vasárnapra virradóra, a légvédelem az összes drónt megsemmisítette a levegőben – közölte az ukrán légierő a Telegramon.

A közlemény szerint a H-59 az ország középső részében található poltavai régió mirhorodi járásában lévő célpontokra irányult. Az előzetes információk alapján nem okozott személyi sérülést, sem jelentősebb károkat. A támadó drónokat Mikolajiv, Zaporizzsja és a nyugat-ukrajnai Hmelnickij megyében lőtte le a légvédelem.

hirdetés

Natalja Humenyuk, az ukrán déli műveleti parancsokság sajtóközpontjának vezetője egy vasárnapi tévéműsorban elmondta, hogy az éjjel az orosz erők 32 irányított bombát dobtak le a dél-ukrajnai Herszon megyére. Szavai szerint a Dnyipro folyó jobb partját támadták. Hozzátette, hogy a légicsapásoknak vannak sérültjei is, de számokat nem közölt.

Andrij Demcsenko, az ukrán határőrszolgálat szóvivője az Ukrajinszka Pravda hírportálnak arról számolt be, hogy ukrán határőrök hordozható légvédelmi rakétarendszerrel lelőttek egy orosz Szu-25-ös harci repülőgépet a Donyeck megyei Avgyijivkánál. Az ukrán vezérkar legfrissebb, vasárnapi összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mostanra meghaladta a 299 ezret. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett nyolc harckocsit és nyolc tüzérségi fegyvert.

MTI

hirdetés