Újra lesz Light Friday Békéscsabán

Light Friday Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

A tavaly nagy sikernek örvendő szerencsekereket idén is a Szent István téren állítja fel a rendőrség.

hirdetés

A Light Friday országos akció keretében 2023. november 3-án 11 órától 14 óráig Békéscsabán, a városközpontban a készlet erejéig ajándékokkal várják a rendőrök a járókelőket, kerékpárosokat. Száz százalékos leértékelés lesz, így ingyen kaphatnak láthatóságot segítő prizmákat, lámpákat, láthatósági mellényeket, villogókat.

hirdetés

Egy szerencsekereket állít fel a rendőrség, mindenki, aki megpörgeti, olyan ajándékot vihet el, amit kiforgatott. Tavaly nagy sikere volt az akciónak, sokan megköszönték a szervezőknek a lehetőséget. Voltak, akik azt is elmondták, a családjukból ki használja majd a hasznos kelléket. Így az unokáktól a nagyszülőkig minden korosztályhoz került az arra a napra tartogatott ajándékokból.

Ősszel, illetve télen egyre többet kell sötétben, szürkületben, ködben, esőben közlekedni. Rendkívül fontos, hogy mindenki, aki útnak indul, használja a kerékpárján, gépkocsiján a lámpákat, jelzőfényeket. A láthatósági mellények, fényvisszaverő ruhák pedig erősítik a gyalogosok, kerékpárosok biztonságát, így akkor is ajánlott viselni azokat, amikor a települések belterületén közlekednek.

 

hirdetés