Fókuszban a határvédelem

határvédelem egyeztetés Fotó: Police.hu

Békéscsabán egyeztetett egymással a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetője és Békés vármegye rendőrfőkapitánya.

A határforgalom ellenőrzésének tapasztalatairól, az államhatár védelmének aktuális kérdéseiről, az illegális migráció és a szervezett bűnözés elleni hatékony fellépés feltételeiről tárgyalt Bondar Marin rendőrkapitány, a Nagyváradi Területi Határrendőr Felügyelőség vezetője és Vörös Ferenc r. ezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

hirdetés

A 2023. november 2-án Békéscsabán megtartott találkozón román és magyar részről is részt vettek azok a szakemberek, akik rendészeti, bűnügyi, illetve határrendészeti téren megszervezik, irányítják az együttműködést, az intézkedéseket. Értékelték a közös határ menti járőrszolgálat tapasztalatait, vázolták a várható feladatokat, egyeztették, hogy a kihívások kezelése mekkora erőket, milyen eszközöket igényel. Közeledik az év vége, így szó esett az ünnepi szolgálatellátásról is.

A két szervezet között hosszú idő óta kiváló a munkakapcsolat, az államhatár védelme, a határon átnyúló bűnözéssel szembeni hatékony fellépés iránt a nagyváradi és a Békés vármegyei rendőrök is elkötelezettek.

Police.hu

hirdetés