Több mint száz diák mérte össze tudását a Kós Kupán

Kós Kupa Békéscsaba Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola huszonnégy évvel ezelőtt rendezte meg az első Kós Károly Kupa Fodrász és Kozmetikus Tanuló Versenyt. Azóta országszerte, sőt nemzetközileg is ismert versennyé nőtte ki magát a középiskolások körében.

Már hagyománynak számít, hogy minden évben a Csaba Centerben megrendezik a Kós Kupát, idén több mint száz szépészeti szakmát tanuló fiatal vett rajta részt. A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Lestyánné Hricsovinyi Julianna, elmondta, hogy a versenyszámokat változatosan, a legújabb trendeknek megfelelően állítják össze. A diákoknak menyasszonyi kontyokat és alkalmi sminkeket kellet elkészíteniük vagy éppen a borbély hajvágásban kellett remekelniük.

hirdetés

A tanulók körében nemcsak a nyeremények miatt nagyon népszerű ez a verseny, hanem kiváló lehetőséget ad számukra a felkészülésre és a gyakorlásra a vizsgák előtt. Sőt, a helyezést elért fiatalok önéletrajzában is nagyszerűen mutat a versenyeredmény.

A munkafolyamatot és a szabályok betartását egy előzsűri felügyelte, a végső pontozás a mesterfodrászokból és mesterkozmetikusokból álló zsűri feladata volt. Az igazgató asszony hozzátette, a zsűriben olyan személyek is részt vettek, akik egykor a Kós tanulói voltak és azóta szép karriert futottak be.

Kós Kupa Békéscsaba, kozmetikus fodrász verseny
Fotó: Körös Hírcentrum
Kós Kupa Békéscsaba, kozmetikus fodrász verseny
Fotó: Körös Hírcentrum
Kós Kupa Békéscsaba, kozmetikus fodrász verseny
Fotó: Körös Hírcentrum