Új képviselő kezdte meg a munkát Békéscsabán

képviselő Fotó: Körös Hírcentrum

Néhány napja tartotta meg soron következő közgyűlését a békéscsabai képviselő testület. A Fidesz-KDNP-frakció képviseletében Paláncz György tanácsnok és Nagy Sándor önkormányzati képviselő tartottak közgyűlés-értékelő sajtótájékoztatót.

hirdetés

Képviselői eskütétellel indult az ülés, ugyanis a tájékoztatón is részt vevő Nagy Sándor – Hanó Miklós alpolgármester elhunytát követően – a közgyűlésen tette le esküjét. Majd elismerések átadására is sor kerülhetett, és újabb kitüntetések adományozásáról ugyancsak született döntés. Személyügyi kérdésekről szintén döntöttek a képviselők: a Békéscsabai Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetőjeként továbbra is Bogár Éva kapott bizalmat.

hirdetés

A költségvetés első három negyedéves teljesítése ugyancsak napirendre került. A tájékoztatásból kiderült, hogy a helyi iparűzési adóbevétel az előzetes becslésekhez képest év végéig várhatóan több, mint egymilliárd forinttal meghaladja majd a tervezettet. Így több intézmény, szervezet kaphat többlettámogatást. Az építményadó szintén túlteljesíti majd az elvárásokat, az idegenforgalmi adó pedig tervszinten teljesül – árulta el Paláncz György.

Nagy Sándor beszámolt arról, hogy több pályázat beadásáról döntött a testület, például záportározók felújítására, csapadékvíz-elvezető hálózat kiépítésére. Ha nyer a város, az számos utca életét, helyzetét befolyásolná. Nagyrészt azokat érintené, ahol jelenleg nyílt árkok vezetik el a vizet.

Továbbá módosították a segélyekről, támogatásokról szóló helyi rendeletet, megemelve a jövedelemhatárokat. Mivel a minimálbér és a garantált bérminimum összege emelkedett az elmúlt években, a határokat is ehhez kellett igazítani, hogy ne essenek ki túl sokan a támogatási körből.

hirdetés