Tíz éves a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja

Tíz éves tevékenység irányítási központ Békés megye Békés VMRFK

A 112- es telefonszám az év minden napján folyamatosan hívható. A hívásfogadó központok a nap 24 órájában működnek, nincs megállás. A rendőr-főkapitányságok tevékenység-irányítási központjai pedig minden percben készen állnak arra, hogy megszervezzék és indítsák a segítséget.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában is így van ez, azonban 2023. november 15-én egy fotó erejéig a rendőrök felálltak a munkaállomások mellől. Jó okuk volt arra, hogy egy csoportképet készítsenek, hiszen éppen 10 évvel ezelőtt, 2013. november 15-én jött létre a központ.

hirdetés

Az akkor újonnan kialakított épületrészben ma is korszerű körülmények között végzik a feladataikat, állnak a bajba jutottak, segítségre szorulók rendelkezésére. Informatikai eszközök segítségével követik a vármegyében szolgálatban lévő rendőri egységeket, tartják a kapcsolatot a különböző helyszíneken intézkedő kollégáikkal, gyűjtik, rögzítik és továbbítják az információkat. Teszik mindezt azért, hogy aki a segélyhívót tárcsázza, és valóban bajban van, baleset vagy bűncselekmény áldozata, szemtanúja lett, mihamarabb segítséget kapjon.

Legyen bármilyen évszak, hónap, nap, vagy napszak, ők nem állnak meg, mindig fogadják a hívásfogadó központból továbbított bejelentéseket. Így volt ez a kerek évfordulón és így lesz ez év végi ünnepek idején, karácsonykor és szilveszterkor, újévkor is.

Tíz éves tevékenység irányítási központ Békés megye
Békés VMRFK
Tíz éves tevékenység irányítási központ Békés megye
Békés VMRFK

Békés VMRFK