Miklós Attila: Van potenciál a békéscsabai gazdaságban

miklós attila Fotó: Körös Hírcentrum

A közelmúltban tartotta soron következő ülését a békéscsabai képviselő testület. A legfontosabb témákról Miklós Attila önkormányzati képviselő is beszámolt közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján.

A korábbi ülésen ugyancsak téma volt, hogy a vártnál jobban teljesültek a város adóbevételei az év első három negyedévében. Már az is látszik, hogy a plusz bevétel meg fogja haladni az egymilliárd forintot. Több területhez rendelhet így az önkormányzat plusz forrásokat, vagy éppen régi adósságokat törleszthet. Békéscsaba gazdasági szerkezetéből az látszik, hogy van benne potenciál, erő, ha ennyivel több adóbevétel keletkezett – tette hozzá Miklós Attila.

hirdetés

A posták újranyitásában továbbra sincs előrelépés. Egy évvel ezelőtt zártak be a kisebb posták Békéscsabán, ahogyan országszerte is. A posta vezetőivel többen igyekeztek tárgyalni, bármilyen eredményt elérni, eddig sikertelenül. A képviselő kifejtette, hogy a megszabott feltételek továbbra sem teljesíthetőek, ha lesz esetleg bármilyen előrelépés a jaminai városrészben, az mindenképpen a korábbi állapothoz viszonyítva visszalépés lesz.

Zárt ülésen esett szó arról, hogy a város lecserélné a pénzügyeit kezelő bankot. Mint elhangzott a tájékoztatón, több beszerzési eljárást folytatott le a városvezető az elmúlt hónapokban. A város számlavezető pénzintézetének kiválasztására a három eljárásból kettő eredménytelenül zárult, az utolsót pedig nem a korábbi bank nyerte meg. Miklós Attila nehezményezte, hogy hosszú ideig nem kapott a testület tájékoztatást arról, hogy milyen eljárások folynak ebben a tárgykörben. Úgy látja, hogy ez az eljárás méltatlan Békéscsabához.