Kötelező a maszkviselés a Békés Vármegyei Központi Kórházban

kórház, réthy pál Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: Körös Hírcentrum

2023. december 4-től kötelezővé vált a maszkviselés a Békés Vármegyei Központi Kórházban.

hirdetés

„Felhívjuk Tisztelt betegeink és látogatóink figyelmét, hogy a légúti megbetegedések egyre gyakoribb előfordulása miatt 2023. december 04-től a betegellátó helyeken, illetve a betegekkel való kontaktus során maszkviselés kötelező!”

hirdetés

„Mindenki köteles orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot vagy textil, illetve más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje” – tájékoztatott közleményben Becsei László főigazgató főorvos.

Hozzátéve, hogy a maszkviselési kötelezettség nem vonatkozik, a 6 év alatti kiskorúakra, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal élő, vagy autista személyekre, valamint a kórházban az ápolt betegekre, amennyiben a kórtermükben tartózkodnak.

Az orosházi kórházban szintén bevezették a szabályt

„Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a légúti megbetegedések számának növekedése miatt 2023. december 1-től visszavonásig az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet fekvő- és járóbeteg ellátási területén mindenhol kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk használata az egészségügyi ellátó személyzet, a betegek és a látogatók számára.

A fekvőbeteg osztályokon a betegeknek a kórteremben nem szükséges a maszk használata” – kommunikálta a rendelőintézet.


Ez is érdekelheti:

hirdetés