Jól jelzett a szén-monoxid érzékelő Békéscsabán és Körösladányban

szén-monoxid

Egy családi házban jelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap (kedd) délután Körösladány településen, a Hunyadi utcában.

A szeghalmi hivatásos tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberének ellenőrző mérései igazolták, a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató egy hibásan működő gázkazánt a karbantartás elvégzéséig a rendszerből kizárt. Az eset során rosszullétre senki sem panaszkodott, az ingatlan fűtése egy vegyes tüzelésű kazánnal továbbra is biztosított maradt.

hirdetés

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő tegnap (kedd) délután egy családi ház szobájában Békéscsabán, a József utcában.

A helyi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz megemelkedett jelenlétét a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy hibásan működő gázkonvektort a műszaki karbantartás elvégzéséig a rendszerről leválasztott. Az eset során senki sem sérült meg, az épület fűtése alternatív módon továbbra is biztosított maradt – tájékoztatott a katasztrófavédelem.


Minden fűtési időszakban előfordul, hogy a tűzoltókat szén-monoxid szivárgáshoz riasztják. Ezeket az esetek meg lehetne előzni kellő elővigyázatossággal. A szén-monoxid jelzők életet menthetnek, ezért fontos, hogy amennyiben lehetőségünk van rá, szerezzünk be legalább egyet, vagy akár többet is ingatlanunkba. Minderről bővebben itt olvashat.