Három Mikulás indította a karácsonyi programokat a Degré utcán

Degré Fotó: Körös Hírcentrum

Decemberre számos programmal készültek a Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központ Békés vármegyei intézményében. A Degré utcai fiatalok számára fontos és különleges időszak ez, kezdve a Mikulás érkezésével egészen a karácsonyi buliig. A különböző programokról Szili Ilona, az intézmény szociális és mentálhigiénés csoportvezetője adott nekünk tájékoztatást.

hirdetés

A Mikulás december 6-án, a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan megérkezett segítőivel az intézménybe, hogy édességet vigyen a fiataloknak és a munkatársaknak. Összesen három Mikulással találkozhattak a fiatalok, idén az egyik ellátott, valamint az egyik kolléganő is beöltözött, a harmadik pedig az agility-s kutyusokkal érkezett. Ennek is komoly hagyománya van az intézményben, a négylábúak évek óta visszajáró vendégek az intézményben, ezzel is felvidítva az ellátottakat.

hirdetés

A következő program 8-án a mézkirálynő és a mézlovagok látogatása volt. A gyulai Borszéki Eszter Viktória az ország mézkirálynőjeként a megválasztása óta számos rendezvényen vett eddig is részt, többek között a Mézes reggeli keretében több oktatási intézmény gyermekeit látogatta már meg. Az intézménybe szintén azért érkezett a lovagokkal, hogy a fiataloknak hozzon ebből a finomságból. Az ellátottak sok öleléssel, nagy szeretettel és egy kis műsorral várták a vendégeket.

De számos más, érdekes esemény vár még a fiatalokra. 12-én például Zámbó Edit mesterfodrász a tanulóival érkezik majd, hogy megszépítse az ellátottakat egy-egy karácsonyi frizurával. 13-án a Gyulai Bizseri Bábszínház ad előadást, 14-én pedig egy mézeskalács díszítő mester vezeti be az érdeklődőket az alkotási folyamat rejtelmeibe. 15-én érkezik Berényi-Nagy Péter egy zenés-rajzos karácsonyi műsorral. Majd 19-én délelőtt a Békéscsabai Női Kézilabda Csoport adja át adományait az ellátottak részére. 18-án a karácsonyi rajzpályázat műveinek kiállítása nyílik meg, és a résztvevők számára átadják a díjakat. 19-én pedig elérkezik a várva várt karácsonyi ünnepség az intézményben. Fontosnak tartják, hogy a fiatalok ebben az időszakban is megkapják a kellő odafigyelést, szeretetet. Hiszen számukra a Degré utcai intézmény az otthon, a családias légkör elengedhetetlen.

A Szili Ilonával készült interjút itt meghallgathatják:

hirdetés