Nem tudott belenyugodni a szakításba a magyarbánhegyesi férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy 29 éves büntetlen előéletű magyarbánhegyesi férfi nem tudott belenyugodni a szakításba. Ellene volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

hirdetés

A férfi és a sértett nő a vádbeli eseményeket megelőzően több mint hat éven át élettársi kapcsolatban éltek Magyarbánhegyesen. Kapcsolatuk 2023. április elején megromlott, közöttük rendszeressé váltak a veszekedések. Az egyik ilyen veszekedés során a férfi félelemkeltés céljából 2 alkalommal is azzal fenyegette meg a nőt, hogy elvágja a torkát. A fenyegetések miatt a sértett nyomban elköltözött a közösen használt lakásból testvéréhez. Majd napokkal később párkapcsolatot létesített egy másik férfival, akivel összeköltöztek és Kunágotán éltek.

hirdetés

A terhelt a történteket – azt, hogy élettársi kapcsolata megszakadt és a nő új párkapcsolatot létesített – nem vette tudomásul. Kapcsolatuk helyreállítása érdekében – abból a célból, hogy volt élettársa magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon – 2023. április 17-e és május 26-a között összesen 1072 esetben hívta fel a nőt annak akarata ellenére, vagy kísérelte meg felhívni.

2023. május 23-án, az esti órákban a sértett nő, valamint a vele akkor párkapcsolatban élő férfi megjelentek Magyarbánhegyesen. Azért, hogy a terhelt és a volt élettársa által korábban közösen lakott lakásból a nő ruháit elvigyék. A terhelt, amikor a Bessenyei Antal és a Szent István utcák kereszteződésében meglátta a nő új párját, vele szóváltásba keveredett, amelynek során egy alkalommal tenyérrel arcon, majd ököllel orron ütötte vetélytársát. A terhelt ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

hirdetés