Egy nem létező szexvideó nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzve csaltak ki több millió forintot egy medgyesegyházi férfitól

szexvideóval zsarolta

Folytatólagosan társtettesként elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására tett indítványt egy kunágotai pár – egy 30 éves büntetlen előéletű nő és egy 62 éves büntetett előéletű férfi – ellen, akik egy nem létező szexvideó nyilvánosságra hozatalával fenyegetőzve 3.570.000.-Ft-ot csaltak ki egy medgyesegyházi férfitól. A sértett részére okozott kárt is meg kell majd téríteniük a járási ügyészség indítványa szerint.

hirdetés

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a nő 2021 novemberében az egyik ismerőskereső közösségi portálon ismerősnek jelölte a medgyesegyházi férfit, és miután ekként megismerkedtek egymással, őt meghívta az élettársával közösen lakott lakására azért, hogy személyesen is találkozzanak. A sértett a meghívásnak eleget tett és még ebben a hónapban elment a terheltek lakcímére, ahol őt a nő fogadta, a házba beinvitálta, majd rövid beszélgetést követően szexuális cselekményre került sor közöttük. Ezt követően a nő és az élettársa közösen elhatározták, hogy a sértettől zsarolás útján pénzt fognak szerezni olyan módon, hogy a nő felveszi a kapcsolatot a sértettel és elmondja neki, hogy kettőjük szexuális aktusáról videót készített – bár ez a valóságban nem történt meg –, amelyet nyilvánosságra hoz, ha részükre nem fizet meghatározott pénzösszeget.

hirdetés

Elhatározásuknak megfelelően a nő első alkalommal 2023. január 10-én a közösségi portál üzenetküldő rendszerén keresztül üzenetet küldött a sértettnek, amelyben őt arról tájékoztatta, hogy kettejük szexuális aktusáról felvételt készített. Az üzenetben a nő azzal fenyegette meg a sértettet, hogy amennyiben nem fizet az élettársa bankszámlájára történő utalással 40.000,-Ft-ot, a felvételt nyilvánosságra hozza olyan módon, hogy azt a világhálón bárki számára hozzáférhetővé teszi.

A sértett – közössége megbecsült tagjaként, saját és családja jó hírét és becsületét féltve – engedett a zsarolásnak és átutalta a kért összeget, a zsarolás azonban itt nem szakadt félbe. Az ezt követő hónapokban a nő számtalan alkalommal telefonhívások vagy üzenetek formájában felvette a kapcsolatot a sértettel és mondvacsinált indokokkal pénzt kért tőle, de ezen alkalmakkor kivétel nélkül megfenyegette, hogy ha részükre nem fizet, akkor a felvételeket nyilvánosságra hozza, elküldi a sértett ismerőseinek és tönkre teszi az életét.

2022 júliusáig ment ez így, amikor a nő azzal kereste meg a sértettet, hogy készítsenek egy okiratot, amely szerint ő kölcsönkért a sértettől és elismeri a pénzösszegek átvételét. A férfi készített is egy kölcsönszerződést, amelyet átvitt Kunágotára. A nő rövid időre, az okirat aláírásának idejére beszállt a férfi autójába, de ez csak további zsarolásnak adott táptalajt. Ezt követően ugyanis a nő élettársa hívta fel a sértettet és az állította, hogy felvételt készített arról, ahogy a nő az autójába beszáll, és közölte, ha nem fizet 300.000.-Ft-ot ugyanarra a számlára, ahová korábban is, akkor ez a felvétel is nyilvánosságra fog kerülni. Közben a nő is folyamatosan pumpolta a sértettet, aki 7 hónap leforgása alatt összesen 3.570.000.-Ft-ot fizetett ki a részükre.

hirdetés