Lopással gyanúsítható férfiakat fogtak el a rendőrök Dobozon és Mezőhegyesen

idős, rendőrség, kék, Gyulán, gyulai Illusztráció: Körös Hírcentrum

Dobozon személyleírásból, Mezőhegyesen kamerafelvétel alapján ismertek fel rendőrök lopással gyanúsítható férfiakat. Mindkettőjüket rövid idő alatt elfogták.

Amíg dolgozni volt, ellopták egy nő kerékpárját 2024. február 7-én Mezőhegyesen. Busszal utazott munkába, a vasútállomáson szállt fel a különjáratra, a letámasztott biciklijét azonban nem zárta le. Késő este végzett, 23 óra körül érkezett haza, és nem találta ott a kerékpárját, ahol hagyta. Másnap délelőtt bejelentést tett a helyi rendőrőrsön.

hirdetés

A körzeti megbízottak információkat gyűjtöttek, megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és az egyiken meglátták, hogy egy férfi tekert el a kétkerekűvel. Fel is ismerték és a szomszédos településen elfogták, a biciklit pedig lefoglalták tőle, majd sértetlen állapotban visszaadták a nőnek.

Hasonló eset történt másnap Dobozon, csak ott nem kerékpár, hanem egy tele bevásárlószatyor tűnt el. A gazdája pár percre ment be egy patikába, tehát nem sok időre hagyta őrizetlenül a biciklijét a rászerelt kosárban a szatyorral. Volt egy szemtanúja a lopásnak, aki az egyik helyi körzeti megbízottnak elmondta, hogy nézett ki az a férfi, akit látott. Ő ugyan nem ismerte, de a rendőr igen. Bár a 37 éves férfi nemrég költözött a településre, a zászlós azonnal tudta, kiről van szó, és el is fogta. Mindkét lopás elkövetője ellen tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás, a mezőhegyesi férfit őrizetbe is vették, és három napon belül bíróság elé állíthatják – írja a Police.hu.