Egy alvó utast rabolt ki egy hajléktalan férfi Orosházán

forint, pénz, csalás, biztosítási csalás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Kifosztás bűntette miatt kezdeményezte az Orosházi Járási Ügyészség egy 38 éves többszörösen büntetett előéletű, hajléktalan életmódot folytató férfi letartóztatását, aki az orosházi buszpályaudvar várótermében egy alvó utast szabadított meg az értékeitől.

hirdetés

A hajléktalan férfi 2024. február 04-én, a hajnali órákban Orosházán, a buszpályaudvar várótermében észrevett egy nőt, aki a táskáját a mellkasához szorítva aludt. A férfi kihasználva azt, hogy a sértett a bűncselekmény észlelésére és védekezésre képtelen állapotban van, kivett a sértett táskájából egy 20.000.-Ft értékű elektromos cigaretta-hevítő készüléket, valamint 4.000.-Ft-ot, és a táskát a sértett mellé visszahelyezte.

hirdetés

A terhelt az elvételkor nyomban elhagyott a pénzből egy 1.000.-Ft-os bankjegyet, majd a maradék pénzzel és a készülékkel a váróteremből kiment. Röviddel ezután a sértett mellett fekvő barátnőjében gyanú támadt, felébresztette a sértettet, ekkor észlelték a bűncselekmény elkövetését, a még közelben tartózkodó gyanúsított után mentek, őt számon kérték, aki a készüléket visszaadta, a pénz elvételét azonban tagadta. A váróteremben az 1.000.-Ft-os bankjegyet a sértett megtalálta, a 3.000.-Ft-ot pedig a nyomozó hatóság reggel a terhelttől lefoglalta és visszaadta a sértettnek, így az okozott kár megtérült.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, de a férfi esetében a bűnismétléstől is tartani lehetett. A Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés