Tizenéves fiúkat molesztálhatott egy tarhosi gyermekotthon nevelője

gyerekeket molesztált Békési férfi Kiemelt kép forrása: RTL Híradó

A 24.hu tudta meg, hogy múlt pénteken letartóztattak Békésen egy gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint az intézményben elhelyezett fiúkat molesztálta.

hirdetés

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a portál megkeresésére megerősítette, hogy pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen.

hirdetés

„A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt” – közölték a lappal.

Az RTL Híradó szerint a nevelő a Békés vármegyei Tarhos gyermekotthonában erőszakoskodhatott a fiatalokkal. A Békés Vármegyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette és szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a férfi letartóztatását.

„Alappal tartani lehetett attól, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén, a tanúk jogellenes befolyásolásával, esetlegesen megfélemlítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt” – részletezte a Híradó kérdésére B. Nagy Barbara, a Békés Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

A gyermekotthon elsődleges felügyeletét a Szociális és Gyermekjóléti Főigazgatóság békéscsabai igazgatósága látja el. Az RTL Híradó információi szerint, az ügy nyilvánosságra kerülésével egy időben az intézményben vezetőváltás történt. A korábbi helyett már egy megbízott igazgató irányítja a munkát.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés