Sikkasztás vétsége miatt emeltek vádat egy békéscsabai férfi ellen

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 49 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki a megrendelőjétől építőanyagokra átvett 400.000.-Ft-ot a saját céljaira költött.

hirdetés

A férfit a Békéscsabai Járásbíróság a 2022. június 21-én jogerőre emelkedett büntetővégzésével kisebb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt 2 év időtartamú börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Ez az elítélés azonban nem bírt kellő visszatartó erővel, mert a büntetővégzés jogerőre emelkedése után nem sokkal a férfi újabb, hasonló jellegű bűncselekményt követett el.

hirdetés

A férfi 2022. szeptember hónapjában abban állapodott meg egy békéscsabai nővel – a későbbi sértettel –, hogy az annak tulajdonában álló lakótelepi tömblakásának fürdőszobáját felújítja. A sértett a megállapodásuknak megfelelően 2022 szeptemberében négy részletben átadott a férfinak összesen 504.000.-Ft-ot bojler, wc csésze és öblítő, csempe és járólap, valamint a vízvezeték-szereléshez szükséges anyagok és ragasztók megvásárlására. A férfi az átvett pénzből egy darab villanybojlert vásárolt 100.000.-Ft értékben, amit át is adott a sértett részére, a többi anyagot azonban nem vásárolta meg és a pénzzel sem számolt el a sértett felé, a vállalt munkát el sem kezdte. Ily módon a férfi cselekményével a vállalkozási szerződés alapján neki anyagköltségre átadott 404.000.-Ft-ot jogtalanul eltulajdonította.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet beismerése esetén is végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a polgári jogi igényt érvényesítő sértett részére okozott kár megtérítésére. Tekintettel arra, hogy a férfi a bűncselekményeket a korábban vele szemben kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el, a járási ügyészség indítványt tett a 2 év időtartamú felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtására is – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés