Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az a nő, aki az orosházi kórházban megharapott egy ápolót

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróság előkészítő ülésén 10 hónap időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy 26 éves büntetlen előéletű nagyszénási nőt, aki az orosházi kórházban ittasan randalírozott és megharapott egy ápolónőt. Az eljárás során felmerült, 165.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie a bíróság rendelkezése szerint. Az ítélet jogerős.

hirdetés

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a nő 2023. szeptember 22-én egy baráti összejövetelen erősen ittas állapotba került, aminek következtében elesett, beütötte a fejét, azon repesztett seb keletkezett, így mentőt kellett hozzá hívni. Az OMSZ munkatársai a nőt 23 óra után nem sokkal az orosházi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították, ahol az egészségügyi személyzettel ittasságából kifolyólag agresszíven viselkedett, folyamatosan szidalmazta az ellátását végző dolgozókat.

hirdetés

Ellátását követően az osztály fektető részlegén helyezték el megfigyelés céljából, ekkor is folyamatosan szidalmazta az ellátó személyzetet és saját felelősségére távozni akart, holott a kezelőorvos részletesen tájékoztatta az állapotáról és a megfigyelés szükségességéről.

A kórteremben a nő leült a számára kijelölt ágyra, levette a cipőjét, majd hirtelen kirohant a folyosóra, mire a kezelőorvos a szakma szabályainak megfelelően elrendelte a beteg végtagjainak ágyhoz történő rögzítését. Miután az ápoló személyzet visszavitte a kórterembe, majd öt ápoló próbálta ráhelyezni a végtagi rögzítőket, a terhelt egy hirtelen mozdulattal beleharapott az egyik diplomás ápolónő felkarjába, majd kiszakította magát a rögzítésből, így végül gyógyszeres szedációt kellett alkalmazni vele szemben. A sértett ápolónő a kórházzal egészségügyi szolgálati viszonyban áll, s mint ilyen közfeladatot ellátó személynek minősül.

hirdetés