Donyecki település bevételéről tett bejelentést az orosz hadsereg

Ukrán háború

Bevette az orosz hadsereg a donyecki régióban lévő Nevelszke települést, miközben ott, valamint az avgyijivkai és a dél-donyecki fontszakaszon kedvezőbb állásokat foglalt el – közölte kedden a moszkvai védelmi tárca.

hirdetés

A hadijelentés szerint az ukrán fél az elmúlt nap folyamán 19 rohamot és ellenrohamot kísérelt meg sikertelenül, közülük 11-et Avgyijivka környékén. Az ukrán hadsereg a “harci érintkezési vonal mentén” “több mint 960” katonát veszített, közülük a legtöbben, “több mint 380-an” az Avgyijivka körzetében vívott összecsapásokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan – áll a közleményben.

hirdetés

A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel egyebek mellett egy lőszerraktárt, két harckocsit, két gyalogsági harcjárművet, két páncélozott harcjárművet, egy amerikai HIMARS sorozatvetőt, három amerikai M777-es vontatott tarackot, továbbá HIMARS, Grad és Vampire sorozatvetők 11 rakétáját és 146 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek kedden ukrán tüzérségi és dróntámadást. Belgorodban pilóta nélküli repülőszerkezet csapódott be egy üzletközpontnál és a polgármesteri hivatalnál, négy civil megsebesült. Az orosz védelmi minisztérium már kedd reggel 25 pilóta nélküli repülőszerkezet lelövését jelentette öt orosz régióból. Orjolban és Nyizsnyij Novgorodban olajipari létesítményekben tűz keletkezett.

MTI

hirdetés