Hajnali fagyokkal indul húsvét hete

időjárás Fotó: Pixabay

Hétfő és kedd hajnalban többfelé lehet gyenge fagy, de északkeleten a völgyekben -3, -4 fok sem kizárt – írja az Időkép.

hirdetés

A hét első felében többfelé kellett védekezni a hajnali fagyok ellen, de sajnos így is sok helyen tizedelte meg a termést a hideg a virágzó gyümölcsösökben.

hirdetés

A most átvonult hidegfront mögött hétfő és kedd hajnalban sajnos ismét előfordulhatnak hajnalonként fagyok, igaz sem erősségükben, sem területi kiterjedésükben nem lesznek például a szerda reggelihez foghatók, amikor néhol -6, -7 fokig csökkent a hőmérséklet.

Szelídebb formában érkeznek a mostani fagyok

Hajnali fagyok hétfőn főként északkeleten, kedden kicsivel nagyobb területen, ekkor is elsősorban az ország északkeleti felén lehetnek, de a fagyra érzékeny helyeken máshol is fagypont alá csökkenhet kicsivel a hőmérséklet. Ahol fagyni fog, általában nem lesz hidegebb -1, -2 foknál, de északkeleten a szélcvédett völgyekben -3, -4 fokig is lehűlhet a levegő, ismét szükség lehet fagyvédelmi intézkedésekre a virágző gyümölcsösök megóvása érdekében.

Szerda reggel északkeleten néhol még előfordulhat gyenge fagy, ezt követően azonban megszűnik a fagyveszély, húsvétra szinte kora nyárias meleg jön.

hirdetés