Kerékpárral vitte haza a lopott malacokat egy férfi Vésztőn

sertéstenyésztés, ASP, disznó, malac, állat, Románia, sertéspestis Illusztráció: Pixabay.com

Az éjszakás állatgondozó tüntetett el sertéseket egy vésztői telepről. A „balhés” malacokból néhányat megtartott, a többit áron alul eladta. Ő és azok a vevői is, akik tudták, hogy bűnös úton szerzett disznót vettek, gyanúsítottak lettek. Az iratokat a rendőrség átadta az ügyészségnek.

hirdetés

Közel kétszáz, 25 és 50 kiló közötti sertést adott, illetve vitt el egy telephelyről egy férfi Vésztőn. Állatgondozóként dolgozott, és úgy gondolta, nem tűnik majd fel, ha egy kicsit kiegészíti a keresetét. Tavaly április utolsó napján és májusban egy hónap alatt nyolcmillió forint kárt okozott a munkaadójának.

hirdetés

Egy mezőgyáni férfi fát szállított Vésztőre, akkor találkozott vele. Kapott az alkalmon, az akkoriban 20 ezer forintos ár helyett a feléért vásárolt is tőle. Mivel négyet vett, ötezer forint engedményt is kapott. Miután ellene is büntetőeljárás indult azt mondta: ekkor még nem gondolta, hogy „balhés” malacokat vesz, de az eladó egyik elszólásából sejtette.

A második találkozásukkor már biztos volt benne, hogy az állatok lopottak, mégsem állt el az üzlettől. Így volt vele két vésztői férfi is. Gyanakodtak, majd meg is tudták az igazságot, mégis átvették a hízókat. Rendszerint éjszaka mentek a telephelyhez, az állatgondozó, aki az egyik közösségi oldal piacterén is hirdette a szerzeményeit, a kerítésen át adogatta ki nekik a jószágokat. Magának tizenötöt tartott meg, azokat több fordulóval az elektromos kerékpárjára gumipókkal rögzített ládában vitte haza.

A Szeghalmi Rendőrkapitányság az állatgondozót sikkasztás, azokat a vásárlókat pedig, akik tudták, hogy bűnös úton szerzett sertést vettek, pénzmosás bűntett elkövetésével gyanúsítja, és vádemelést javasol ellenük. A történtek rendőrségi vizsgálata befejeződött, a büntetőeljárás iratait a rendőrkapitányság március 25-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés