Korosztályos csúcs is megdőlt a békéscsabai gyalogló ob-n

békéscsabai gyalogló verseny

Vasárnap a Csaba Center és környéke benépesült. 45 éve rendezi meg az Atlétikai Club a hagyományos nemzetközi gyalogló- és futóversenyt. Nemzetközileg is jegyzett jó eredmények születtek. A gyaloglók országos bajnokságán rajthoz álltak a legjobb hazai korosztályos versenyzők is.

hirdetés

Az U20-asok 10 km-én a Békéscsabai AC fiataljai szerepeltek a legjobban. Urbanikné Rosza Mária versenyzői közül a fiúknál Bor Benjámin nyert (44:41), a lányoknál Kovács Alexandra győzött (48:14), egyúttal teljesítette a limai U20-as világbajnokság kvalifikációs szintjét. 5 km-en országos bajnok Alföldi Sára Kata (26:36)

hirdetés

A női 20 km-es versenyben a Budapesti Honvéd gyaloglója, Spiller Tiziana 1:34:21 óra alatt teljesítette a távot, és nemcsak bronzérmet szerzett, hanem megjavította az U23-as magyar rekordot. Eddigi csúcsot Récsei Rita tartotta 2017 óta 1:34:43-mal.

A gyaloglás után következett a Csaba Center 30. futógála, melyen a futók örömteli nagy létszámban versenyeztek

Ehhez kellett a Csaba Center által biztosított kiváló helyszín és a rendezők, versenybírók kiváló munkája is és a testnevelőké, akik vasárnap ellenére is nagy létszámú csapattal képviselték iskoláikat. Köszönet és gratuláció a versenyzőknek és versenybíróknak.

Győztesek:
Igazolt 6 km futásban:
Karsai Gábor ( 17:49) Kopp BCSAC
Jechumpa Rosa (20:47) Kenya

Amatőr 6 futásban:
Komáromi László ( 22:35) Kamut
Gyebnár Éva (24:39) Békéscsaba

Baráti 3×1000-es futásban: TEBOGOK (9:08)
Családi3x1000-es futásban: Hrabovszki család (10:39)

„Szívből gratulálunk mindenkinek a táv teljesítéséért, és kívánom, hogy sok ilyen közös sportélményben legyen együtt részünk!” – nyilatkozott Tóth Sándor versenyigazgató.

A részletes eredmények és a fotók a rendező klub bcsac.hu weboldalán érhetők el.

békéscsabai gyalogló verseny

Forrás: Békéscsabai Atlétikai Club

hirdetés