Az évszakhoz képest szokatlanul meleg időnk lesz

szélmalom, időjárás, napsütés Fotó: Körös Hírcentrum

Nagyszombaton és húsvétvasárnap is napos-fátyolfelhős időben lesz részünk, esni sehol sem fog, így az esernyőkre nem lesz szükség – írja az Időkép.

hirdetés

Mindkét napon sokfelé élénk, helyenként erős lesz a délies szél, a legszelesebb idő északnyugaton várható. A hajnalok enyhébbek lesznek, általában 6 és 14 fok közé hűl a levegő a reggeli órákra. Délutánonként pedig többfelé kora nyárias időben lesz részünk, ugyanis 21-27 fokos maximumokat mérhetünk, az Alföldön és a Dunántúl déli tájain lesz a legmelegebb.

hirdetés

Húsvéthétfőn már gyakrabban zavarják felhők a napsütést, és vastagabb felhők is érkeznek hazánk fölé. A jelenlegi számítasok szerint egy közeledő hidegfront miatt a délután második felében a Dunántúlon, este pedig már a középső tájakon is kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar is. Élénk, erős, néhol viharos lesz a délies szél, mely az esti órákban nyugat felől egyre nagyobb területen délnyugatira, majd nyugatira fordul. A reggel hasonlóan enyhe lesz, mint szombaton és vasárnap. A locsolkodáshoz kellemesen meleg időben lesz részünk, délután 22-28 fokot mutathatnak a hőmérők, a déli tájakon mérhetjük a legmagasabb értékeket.

Az évszakhoz képest szokatlanul meleg idő miatt a melegfrontra érzékenyek körében migrén, dekoncentráltság, fáradtság jelentkezhet ezeken a napokon, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is. A szeles idő tovább fokozhatja a fejfájást, migrént, valamint nyugtalanságot, ingerültséget is kiválthat. Ugyanakkor elsősorban szombaton és hétfőn akár az országon napi melegrekord is megdőlhet.

hirdetés