Kihirdették a január óta zajló Szakma Sztár Fesztivál versenyeredményét

országos szakmai versenyek, szakma sztár Illusztráció: Körös Hírcentrum

Minden korábbinál több, 16 versenyző jutott be a Szakma Sztár Fesztivál döntőjébe. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny három fordulóból állt, összesen több mint 540 fiatal versenyzett.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szólt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja idén is az volt, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

hirdetés

A versenyek döntőit szerdán és csütörtökön tartották Budapesten, a nagyszabású Szakma Sztár Fesztiválon, amelyre a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara több mint 400 tanuló utazását szervezte meg és biztosította. A verseny ugyanis nemcsak a zsűrinek volt érdekes, hanem a pályaválasztás előtt álló fiataloknak is. Eredményt pénteken hirdettek.

Békés vármegyéből négyen a dobogó legfelső fokán végeztek, hatan ezüstérmet, ketten bronzérmet szereztek, egy a szakmájában az ország negyedik, kettő az ötödik és szintén egy a hatodik legjobbjának mondhatja magát. Gratulálunk!

hirdetés