Vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított az iparkamara

Vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított az iparkamara Szikszai Csaba

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított a Szövetségben a vállalkozókkal című gazdaságfejlesztési program keretében. A rendezvény első állomása Szeghalom volt május 2-án.

Minden vállalkozónak, legyen az kicsi vagy nagy, elkél a segítség – derült ki a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Szövetségben a vállalkozókkal programján. Szikszai Csaba, a külgazdasági és vállalkozásfejlesztési osztály vezetője elöljáróban elmondta, az iparkamara célja, hogy segítse a vállalkozókat a fejlődésben. Erre a vármegyében egyébként is nagy szükség van és még nagyobb lesz, ugyanis egyre jelentősebb a szomszéd megyék munkaerő elszívó ereje. Hogy segítsen, területi irodákat is nyitott az iparkamara Szeghalmon, Orosházán és Szarvason, ahol nemcsak az ügyintézésben, hanem előadásokkal, információk megosztásával is támogatják a vállalkozókat.

hirdetés

A csütörtöki rendezvény arról szól, hogyan juthatnak anyagi támogatáshoz a kisebb- és nagyobb vállalkozások. A Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. különös tekintettel arról a GINOP Plusz programról beszélt, amely a munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességét javítja. A program keretében a dolgozóknak továbbképzéseket biztosíthatnak a cégek – mondta el Dr. Vizkeletiné Schusztek Krisztina térségi vezető tanácsadó. Kollégája, Szécsi Attila tanácsadó pedig a közeljövőben várható támogatási lehetőségeket ismertette.

A Békés Vármegyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány azokat a finanszírozási lehetőségekre tért ki, amelyeket a kezdő vállalkozók is igénybe vehetnek. Siófoki Attila, az alapítvány ügyvezető titkára olyan lehetőségeket is felvillantott, amelyek pályázatok esetén nem járhatóak, például, ha a nem számlaképes szomszédtól szeretne valaki eszközt vásárolni. Mint kiderült, a pályázati lehetőségek és a hitellehetőségek jól működnek együtt.

Az iparkamara pénteken Békésszentandráson, jövő héten csütörtökön pedig Orosházán tart hasonló előadásokat, amelyek szintén ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított az iparkamara
Siófoki Attila
Vállalkozásfejlesztési előadássorozatot indított az iparkamara
Szécsi Attila

hirdetés