Konyhaépület felújítására kerül sor Medgyesegyházán

felújítás, munka, fejlesztés Medgyesegyházán Illusztráció: Pixabay.com

Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Európai Uniós támogatásból az 5666 Medgyesegyháza, Jókai Mór u. 5. szám belterület 153 hrsz. alatti ingatlanon meglévő konyhaépület felújítását és bővítését valósítja meg.

A Széchényi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett TOP_Plusz-1.1.1-21 Helyi gazdaságfejlesztés című pályázati felhívásra benyújtott sikeres pályázaton 150,17 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat. A projekt célja a lakosság közétkeztetési szolgáltatáshoz való hozzáférésének javítása.

hirdetés

A fejlesztés keretében az alábbiak valósulnak meg:

Az épület utcafronti, külön bejáratú részében női öltöző helyiség kerül kialakításra. A meglévő épületrészben a zárófödém utólagos hőszigetelése és a homlokzati nyílászárók cseréje történik. A meglévő központi fűtésrendszer felújításra kerül, valamint az elektromos hálózat felülvizsgálata és igény szerinti javítása, korszerűsítése kerül megvalósításra. A projektarányos akadálymentesítés megtörténik.

A projekt elsődleges célcsoportja azok a Medgyesegyházán élők (gyermekek és felnőttek egyaránt) akik igénybe veszik az étkeztetési szolgáltatásokat.

A projekt konzorciumban kerül megvalósításra. A konzorcium tagjai Medgyesegyháza Városi Önkormányzat és OROS-PROJEKT Nonprofit Kft. Az OROS-PROJEKT Nonprofit Kft. a projekt megvalósítása során projektmenedzsmenti feladatokat lát el.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2024.12.31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

hirdetés