Három nő benyugtatózott, majd kirabolt egy dombegyházi férfit

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Társtettesként, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 5-5 év, illetőleg 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 38 éves büntetett előéletű hódmezővásárhelyi, valamint egy 24 éves és egy 19 éves büntetlen előéletű dombegyházi nőt, akik úgy raboltak ki egy idősebb dombegyházi férfit, hogy előtte benyugtatózták. A bíróság a kiszabott szabadságvesztés büntetések időtartamával azonos időre eltiltotta a terhelteket a közügyek gyakorlásától, összesen 400.000-Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el velük szemben, valamint kötelezte őket az eljárás során felmerült, közel 350.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint, a három, egymással családi kapcsolatba álló nő régebb óta ismerte a 65 éves nyugdíjas férfit, a két fiatalabb nőnek korábban szexuális kapcsolata is volt vele. A terheltek 2023. augusztus elején szereztek tudomást arról, hogy a férfi nagyobb összegű készpénzzel rendelkezik, és elhatározták, hogy azt megszerzik tőle. 2023. augusztus 04-én a két fiatalabb nő telefonon felvette a kapcsolatot a sértettel, vele megbeszélték, hogy – ahogy az már máskor is megtörtént – elmennek hozzá este szórakozni, bulizni.

hirdetés

Ezt követően a három nő még aznap, az esti órákban közös elhatározásból megjelentek a férfi lakásán abból a célból, hogy a sértettet a magukkal vitt nyugtató hatású gyógyszerrel elkábítsák és a nála lévő nagyobb összegű készpénzt ily módon jogtalanul eltulajdonítsák.

Megérkezésüket követően együtt szórakoztak, italoztak házigazdájukkal, majd a lakóház konyha helyiségében a terheltek az általuk főzött kávéba belekeverték a porrá tört gyógyszert, majd azt a sértettel megitatták. A férfi a kávé elfogyasztását követően rövid időn belül öntudatlan, védekezésre képtelen állapotba került, amelyet kihasználva a terheltek a sértett ruházatából jogtalan eltulajdonítás szándékával 400.000.-Ft készpénzt vettek el és azt egymás között még ott, a helyszínen elosztották, majd távoztak.

hirdetés