Megverte a főbérlőjét és ki akart rabolni egy fagylaltos standot egy orosházi férfi

Súlyosan bántalmazta édesanyját, ököl, verés, verekedés, kék, Verekedésbe, Mezőhegyes, verte feleségét egy füzesgyarmati férfi Illusztráció: Pixabay.com

Rablás bűntettének kísérlete és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 35 éves büntetlen előéletű gyulai illetőségű, de orosházi tartózkodási helyű férfival szemben, aki megverte a főbérlőjét és ki akart rabolni egy fagylaltos standot.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2023. április hónap első napjaitól szívességi lakáshasználóként lakott egy orosházi férfi – a későbbi sértett – és élettársa tulajdonát képező lakásban. A tulajdonos 2023. május 05-én az esti óráktól kezdve barátaival a lakásában szeszes italt fogyasztott, és ittas állapotban hajnali 01 óra körüli időpontban felébresztette a lakás egyik szobájában alvó terheltet.

hirdetés

A terhelt és a lakás tulajdonosa között a kéretlen ébresztés miatt szóváltás alakult ki, amelynek során a lakás tulajdonosa a terhelt arcát becsmérlő módon, testi sérülés okozásának szándéka nélkül egy alkalommal tenyérrel megütötte. A terhelt abból eredő felindultságától vezetve, hogy őt a sértett felébresztette és egy alkalommal becsmérlő módon megütötte, a sértettet egy alkalommal ököllel arcon megütötte. Az ütés következtében a sértett a földre esett és rövid időre elveszítette az eszméletét is. A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, darabos orrcsonttörést szenvedett.

A terhelt 2023. augusztus 01-én, a délelőtti órákban elhatározta, hogy Orosházán, a Kossuth utcai fagylaltárusító pavilonban dolgozó eladótól jogtalan eltulajdonítás végett, fenyegetés alkalmazásával készpénzt vesz el. Ezzel a szándékkal lépett a fagylaltárusító pavilonhoz és az ott eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adjon neki pénzt a kasszából, ellenkező esetben lelövi. Miután a kiszolgálónő elmondta a terheltnek, hogy a kaszából a pénzt nem adhatja át, a terhelt a sértettet a nála lévő egyéb készpénz átadására szólította fel. Amikor a nő azt állította, hogy nincs nála a pénz, a terhelt felhagyott a szándékával és távozott a helyszínről. A terheltnél lövés leadására alkalmas fegyver nem volt, de a bal kezét a pult takarásában tartotta. Emiatt, valamint a terhelt ellentmondást nem tűrő, határozott fellépése miatt a sértett számíthatott a fenyegetéssel kilátásba helyezett hátrány azonnali bekövetkezésére.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 400.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

hirdetés