Ticz Nándor aranyéremmel tért haza Budapestről!

Ticz Nándor karate aranyérem Ticz Nándor és Gregor László

A magyar IKU Karate Szövetség klubjai közül a sendo-ryu irányzathoz tartozó Otaka Karate Club meghívásos nemzetközi versenyt rendezett Budapesten. A honi karatésokon kívül Romániából, Szatmárnémetiből, Kolozsvárról és Temesvárról jöttek karatésok azért, hogy a formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban megmérkőzzenek egymással.

Az irányzatokat tekintve, shotokan, shito-ryu, sendo-ryu, goshinkai karate irányzatokhoz tartozók indultak el. Egy nagyon jó hangulatú, jól szervezett versenyen vettek részt a versenyzők. A bírói kar jól oldotta meg nem könnyű feladatát Nyesti Csaba mester főbíró vezetésével. Természetesen jelen volt Feszt Norbert mester, a Szövetség elnöke is.

hirdetés

A Farkas Norbert mester vezette rendező klub minden mindent megtett a lebonyolítás érdekében, s ezt a munkát siker koronázta. Farkas Norbert mester jelezte hogy jövőre is szeretnék ezt a versenyt megrendezni, még nagyobb részvétellel.

A Békés Megyei Harcművész Szövetség tagjai közül a békéscsabai JALTE Goshinkai Karate szakosztályának csapata képviselte magát a versenyen.

Az utánpótlás kategóriában Ticz Nándor izgalmas körülmények között nyerte a formagyakorlat versenyt, hiszen a pontozás döntetlen lett és az ellenfelével újból be kellett mutatni egy formagyakorlatot. Ez a békéscsabai versenyzőnek sikerült jobban és aranyérmet szerzett! Küzdelemben idősebb korosztály újakkal csapott össze sanbon shobu szabályrendszerben.

Első mérkőzését három nagyon szép fejrúgással nyerte. Második mérkőzésén már nem sikerült a döntő, ugyanis ellenfele képzettebb is és idősebb is volt, de így is egy megérdemelt ezüst éremmel térhetett haza. Teljesítményével edzője Shihan Gregor László VIII.DAN is teljesen meg volt elégedve.

Ez a verseny azért is fontos volt, mert ősszel, november 9-én Békéscsabán rendezik az IKU meghívásos országos bajnokságát, s most több részletet is letisztáztak a versennyel kapcsolatban.