Egygólos angol győzelem a szerbek ellen

A legutóbb ezüstérmes angol válogatott 1-0-ra legyőzte a szerb együttest a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

Nagy fölényben játszottak az első félidő első felében az előző Európa-bajnokságon ezüstérmes angolok, a szerbeknek csaknem hat percig nem volt pontos passzuk. Sokat támadott a szigetországi gárda, főleg a jobb oldalon vezetett veszélyes akciókat, Saka többször játszotta tisztára magát, vagy futott le jó kiugratással az alapvonalig és adott be középre.

hirdetés

Egy ilyenből született meg az angol vezetés viszonylag hamar. A szerbek mintegy fél óra elteltével tudták rövidebb időszakokra megtartani a labdát – mert az angolok az előnyük birtokában kissé passzívvá váltak -, komoly veszélyt azonban nem jelentettek ellenfelük kapujára.

A második félidőt viszont sokkal aktívabban kezdte a szerb csapat, amely letámadással próbálkozott, ennek eredményeként ki tudott alakítani helyzetet. A folytatásban kiegyenlített játék zajlott a pályán, az angolok nem igazán pörögtek fel, a szerbek pedig – bár határozottabban futballoztak, mint az első félidőben – nem voltak célratörőek a kapu előtt, így nem is jöhetett össze az egyenlítés.

Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Anglia-Szerbia 1-0 (1-0)
———————–
Gelsenkirchen, v.: Orsato (olasz)
gólszerző: Bellingham (13.)
sárga lap: Gudelj (39.), Tadic (75.)

Anglia:
——
Pickford – Walker, Stones, Guéhi, Trippier – Alexander-Arnold (Gallagher, 69.), Rice – Saka (Bowen, 76.), Bellingham (Mainoo, 86.), Foden – Kane

Szerbia:
——-
Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic, 74.), S. Milinkovic-Savic, Gudelj (Ilic, a szünetben), Lukic (Jovic, 61.), Kostic (Mladenovic, 43.) – Vlahovic, Mitrovic (Tadic, 61.)

I. félidő:
———
13. perc: Walker indította Sakát a jobb oldalon, a szélső középre adott, a labda egy védőn felpattant, a nagy lendülettel érkező Bellingham pedig öt méterről, középről a kapuba fejelt (1-0).

Kiemelt kép illusztráció! Köln, 2024. június 13. A kölni RheinEnergieStadion, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Köln otthona, 2024. június 13-án. Itt rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában a Magyarország – Svájc mérkőzést június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

MTI