Múzeumok Éjszakája: A foci meghódítja a Munkácsyt is

Múzeumok Éjszakája Fotó: Körös Hírcentrum

2024. június 22-én a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum ismét csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz. A látogatókat 17 órától egészen éjfélig várják majd különböző érdekességekkel, igazodva például az országos focis tematikához is. A részletekről dr. Bácsmegi Gábor, az intézmény igazgatója tájékoztatott a Körös Hírcentrum stúdiójában.

Az idei év központi tematikája – igazodva az éppen zajló labdarúgó-Európa-bajnoksághoz – a Gólpassz lett, amely több programpontban visszaköszön majd az este folyamán. Lesz például a kisebbeknek szurkolói póló készítés, de a gombfocit, vagy a csocsót is kipróbálhatják a vállalkozó kedvű látogatók. A jól bevált kincskeresés, vagy éppen a régészeti homokozó ugyancsak elérhető lesz idén.

hirdetés

Műtárgy-ajándékozásra szintén sor kerül a rendezvényen: Holó Hóbel László festőművész az egyik alkotását felajánlotta a múzeum számára. Valamint a szegedi Tömörkény középiskola egyik diákja készített egy Munkácsy faragványt márványból, amelyet szeretne az intézménynek ajándékozni. Új kiállítások is nyílnak a Múzeumok Éjszakáján, egyrészt a Mi háborúnk – Békés vármegyei történetek a II. világháborúból, valamint a Hazafias festészet a négyzeten – Munkácsy Mihály Honfoglalása 2.0. Ez utóbbi a korábbi tárlathoz kapcsolódva mutat be újabb izgalmas vázlatokat.

De természetesen elmaradhatatlan a tombolasorsolás és a büfékocsi lángossal, kürtőskaláccsal, ha valaki megéhezne. Szakmai tárlatvezetéseken is részt vehetnek az érdeklődők, lesz, ahol zseblámpával barangolhatják végig a kiállított anyagokat.

Elővételi jegyvásárlásra június 15-től van lehetőség, illetve a látogatók az este folyamán más intézmények programjait is felkereshetik, a belépőjegyükkel pedig később visszatérhetnek a múzeumba. Így a Munkácsy Negyed kínálta opciókat teljes mértékben ki tudják használni.

Az elkészült interjút itt meghallgathatják:

Az este teljes programja:
Forrás: Munkácsy Múzeum