Feltörtek egy kisteherautót Nagyszénáson, hamar lebukott a tettes

Feltörtek egy kisteherautót Nagyszénáson Fotó: Police.hu

Tudta, hogy talál benne pénzt, ezért törte fel egy férfi alkalmi munkaadója teherautóját Nagyszénáson. Lebukott, ráadásul kiderült, hogy máshonnan is lopott. Hamarosan vádat emelhet ellene az ügyészség.

Feltörtek egy kisteherautót 2023. október 2-án este Nagyszénáson. A tulajdonosa vendégségben volt, amikor kirámolták a kocsiját, elvitték belőle a táskáját iratokkal, bankkártyával és pénzzel. Egy közeli kamera felvételén látható, hogy csak egy ember járt arra akkor, amikor a bűncselekmény történt. A férfi nem is tagadta, hogy feltörte a járgányt és lopott belőle.

hirdetés

A tulajdonos időnként alkalmi munkával bízta meg, de mivel kevésszer, és anyagilag megszorult, ezért gondolta, hogy munka nélkül vesz el tőle pénzt. Tudta, hogy a vállalkozónál mindig van, tehát biztosra ment, amikor egy kalapáccsal betörte a kocsi egyik üvegét. Közben az is kiderült, hogy korábban egy felújítás alatt álló nagyszénási házból is lopott. Benyomta a kaput, és különböző szerszámgépeket szedett össze, ott a rongálással és a lopással 200 ezer forint kárt okozott.

Az Orosházi Rendőrkapitányság a 40 éves nagyszénási férfit lopás bűntettével gyanúsítja, és június 17-én az ügyészségen vádemelést javasolt ellene – írja a Police.hu.