Engedély nélkül lőtt vadnyulakat egy szeghalmi férfi

puska, vadász Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Orvvadászat bűntette és folytatólagosan elkövetett kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves szeghalmi férfival szemben, aki engedély nélkül lőtt ki 8 db vadnyulat. A járási ügyészség indítványt tett a bűncselekmény eszközeként használt puska elkobzására is.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi az egyik helyi vadásztársaság tagja. 2024. május 15-én és a megelőző napokban több alkalommal megjelent a Körösladány külterületén lévő, ún. Kincses táblánál, s az engedéllyel tartott, távcsővel és hangtompítóval felszerelt puskájával lelőtt 8 darab, összesen 400.000.-Ft értékű vadnyulat. A földterületet, amelyen a bűncselekmény történt, a terhelt bérlőként használja, azon napraforgót termeszt, de azon vadászati jogosultsággal egyik másik vadásztársaság rendelkezik, nem az, amelynek a terhelt is a tagja.

A vadnyulakat a férfi azért lőtte le, mert kárt okoztak a termésben. Az elpusztult jószágokat a helyszínen elrejtette, nem vitte magával. A terhelt vadászként idegen vadászterületen engedély nélkül ejtett el vadakat; cselekményével az idegen vadásztársaságnak 400.000.-Ft kárt okozott, melyet megtérített.