Belterületi utak újultak meg Csabacsűdön

munkagép, útfelújítás, munka, fejlesztés Illusztráció: Körös Hírcentrum

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.3.-21-BS1 „Belterületi közutak fejlesztése” kódszámú és című felhívás keretében 229,99 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Csabacsűd, Arany János utca (668 hrsz), Vasút utca (14 hrsz) és Bacsó Béla utca (500 hrsz) szilárd burkolattal történő ellátása céljából. A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban valósult meg.

Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata a TOP_PLUSZ-1.2.3.-21-BS1 „Belterületi közutak fejlesztése” kódszámú és című felhívás keretében támogatási kérelmet nyújtott be, amelynek eredményeképpen 229 999 924 Forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. A pályázati felhívás célja az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, közlekedésbiztonsági célú fejlesztése.

hirdetés

A projekt eredményeképpen:

  • az Arany János utca (Iskola és József Attila utca közötti szakasza) 588 méter hosszúságú és 3 méter szélességű,
  • a Vasút utca (Zrínyi és Dózsa György utca közötti szakasza) 294 méter hosszúságú és 3 méter szélességű, valamint
  • a Bacsó Béla utca 742 méter hosszúságú és 4 méter szélességű szilárd burkolattal lett ellátva.

A megvalósult utak műszaki tartalma: homokos kavicságyazat, 25 cm zúzott kő útalap, valamint 5-5 cm terített aszfalt kötő és kopóréteg. A műszaki átadás-átvétel 2024. május 31-én megtörtént. A beruházás határidőre, a tervek szerint megvalósult.

A projekt a Széchényi Terv Plusz program keretében valósult meg, amelynek eredményeként a településrész elérhetősége, valamint a településrészen belüli közlekedés feltételei javultak. A kijelölt szakaszok burkolttá tételével és a forgalomtechnikai jelzések kihelyezésével a közlekedők számára mérséklődött a balesetveszély, javult a településrész közszolgáltatásának biztosítása (pl.: mentő, tűzoltó, szemétszállítás, postai szolgálat).