Dancsó Tibor: Még lehetne növelni a parkolási bevételeket

dancsó tibor Fotó: Körös Hírcentrum

A közelmúltban tartotta meg soron következő, júniusi közgyűlését a békéscsabai képviselő-testület. Az ülésen felvetett témákról Dancsó Tibor önkormányzati képviselővel beszélgettünk a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A békéscsabai vonatközlekedés, azon belül az InterCity kocsik áthelyezése a nyári időszakban szintén felmerült az ülésen. mint elhangzott, a városvezetés részéről megkeresték már a MÁV-ot, idén többedik alkalommal, azonban ismét eredménytelenül. Dancsó Tibor azért tartja felháborítónak ezt a gyakorlatot, mert a békéscsabai közlekedőknek is joguk van a kényelmesebb kocsikat választani, másrészt a pótjegy árát kifizettetik az utasokkal úgy, hogy nincs lehetőség az IC kocsit választani.

hirdetés

Azzal kapcsolatban ő maga fogalmazott meg kérdést a közgyűlésen, hogy hol tart a Kazinczy-lakótelepre tervezett kutyafuttató. Többen megállították már a városban, hogy a fejlesztés után érdeklődjenek, amelyre hónapokkal ezelőtt tett ígéretet a városrész jelenlegi képviselője, Gregor László. Dancsó Tibor a városháza illetékes osztályán is rákérdezett, hogy hol tart a projekt. Ott azt a választ kapta, hogy még el sem indult. Remélhetőleg hamarosan elindulhatnak a szükséges folyamatok.

Ugyancsak szó esett az ülésen arról, hogy az elmúlt időszakban nőtt a város parkolási díjakból származó bevétele. Emelkedtek a díjak, fognak is még rajtuk emelni, emellett pedig nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy megbüntessék azokat, akik jegy nélkül parkolnak a fizetős övezetekben. Abban szintén történt előrelépés, hogy a korábban felfestetlen parkolókat ellátták az elválasztó vonalakkal, ezzel is elősegítve a szabályos parkolást. Ráadásul így egy-egy szakaszon több autó tud biztonságosan megállni, több fizető hely lett elérhető.

Az elkészült teljes interjút itt meghallgathatják: