Boa Veronika, aki beleszületett a zenébe

Boa Veronika

Boa Veronika “Veron” az éneklés mellett aktívan hastáncol – ezeket oktatja is -, valamint angolt is tanít. Egy igazán sokoldalú személyiség, aki gyakorlatilag beleszületett a zenébe. Édesanyja és nagymamája is kórusvezető, emellett a nagymama zenetanárnő is.

Az általános iskolában kezdett vonzódni a szereplés iránt. Megpróbálkozott versek szavalásával is, amit nem igazán sikerült megkedvelnie, így hát maradt az éneklésnél, amit viszont maximális szinten űz.

Megosztotta velünk, hogy egy Lovászi nevű faluból származik Zala megyéből. Onnan Szombathelyre költöztek, majd Lentiben járt általános iskolába, ahol adott volt, hogy mindenki megtanult népdalokat énekelni. Sok népdalversenyen vett részt, tehát elmondható, hogy énekesi tudása és pályája valóban a gyökerekből táplálkozik. Később, a középiskolai tanulmányai után az ír népzenét is megkedvelte.

Első zenei példaképe Loreena McKennitt énekesnő, akinek a dalait el kezdte énekelni, majd kazettára rögzíteni. Egyik kazettás felvételét édesapján keresztül eljuttatta Tóth istvánnak a Hétrét együttes alapítójának – aki a mai napig ismerőse és zenésztársa.
Szerencséje volt, ugyanis Istvánék pont akkor kerestek énekesnőt. A felvételt meghallgatva azonnal be is vették Veront a Hétrét zenekarba. Emellett természetesen volt más zenekar is, ahol énekelt és vokálozott.

Elmesélte, hogy Békéscsabára a szerelem hozta. Férje Sin Árpád fotós. A világzene mellett kedveli a blues és a rockosabb, valamint az elektronikusabb zenéket is. A 2000-es évek elején több környékbeli DJ dalában szerepelt énekhangként. Igyekszik maximalistának lenni. A mai dalokban nem igazán kedveli, ha az adott énekes nem artikulál, illetve a szöveg technikailag nem
passzol a megírt dalhoz.

15 évvel ezelőtt, amikor az arabos popzene divattá vált, kedvelte meg a hastáncot. Több rendezvényen is szerepelt, illetve szerepel, mint hastáncos.

Beszélgetésünk itt hallgatható meg: