Bak Ágnes Panna magyar bajnoki címet szerzett

Bak Ágnes Panna magyar bajnok Bak Ágnes Panna és Gasparik Róbert

A Magyar Kick-box Szövetség utánpótlás formagyakorlat magyar bajnokságát az utóbbi években Orosházán, most a Táncsics Mihály Gimnázium nagy tornacsarnokában rendezték meg. Nem meglepő, hiszen a szövetségi kapitány Puravecz Péter mester – akinek elévülhetetlen érdemei vannak ennek a korábban elhanyagolt szabályrendszernek a fejlesztésében – a helyi Contact Kick-boksz, Thai-box Egyesületet vezeti és ennek megfelelően idén is itt került megrendezésre ez a rangos verseny, amely nemcsak a magyar bajnoki címeket döntötte el, hanem egyben döntően befolyásolta a augusztus végi budapesti kick- box utánpótlás világbajnokságon induló magyar válogatottba kerülést is.

A több, mint kilencven induló száma jelzi, évről évre nagyobb az érdeklődés a szabályrendszer iránt, s ami örvendetes, más harcművészetek – pédául taekwon-do, aikido – képviselői is egyre nagyobb számban és eredményesen szerepelnek a nyílt versenyeken. Ráadásul ez annak a tükrében örömteli, hogy többen, akik már biztosították helyüket a válogatottban – most nem indultak el. Látszik a fejlődés is, hiszen edzői vélemények szerint egyre kidolgozattabbak, egyre ponterősebbek a gyakorlatok. Ahhoz, hogy a nemzetközi élmezőnyhöz zárkózás szorosabb legyen, ennek a fejlődésnek folytatódnia kell!

A Békés Megyei Harcművész Szövetség klubjai közül most két klub vett részt a versenyen. A legeredményesebben a füzesgyarmati Bak Ágnes Panna szerepelt, aki magyar bajnoki címet szerzett. A rendezése sem akadhatott panasz, az orosházi Contact K.T.H.E. ezt a megszokott színvonalon teljesítette. A tavaszi versenynaptár utolsó versenye után elkezdődhet a felkészülés az augusztus végi, budapesti utánpótlás világbajnokságra!

EREDMÉNYEK:
Kreatív Pusztakezes kategória

Junior korosztály
1. Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat) Edző: Gasparik Róbert, Puravecz Péter

Cadet 1 (serdülő) korosztály
3. Szemenyei Balázs (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Kreatív fegyveres kategória

Junior korosztály
2. Markovics-Horváth Mira (Contact K.T.H.E. Orosháza)

Zenés Pusztakezes kategória

Junior korosztály
2. Bak Ágnes Panna (Hegyesi KBSE Füzesgyarmat)

Zenés Fegyveres kategória

Junior korosztály
3. Markovics-Horváth Mira (Contact K.T.H.E. Orosháza)