Jegyhamisítókat fogtak el a békéscsabai rendőrök

falunapot Illusztráció: Pixabay.com

Internetes hirdetésekkel csaptak be embereket azok a férfiak, akiket a Mátrix Projekt keretében az online bűncselekmények felderítésén dolgozó békéscsabai rendőrök fogtak el Heves megyében.

Hamis koncertjegyeket, focimeccsekre szóló belépőket árult az interneten az a két férfi, akiket 2024. július 2-án fogtak el a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei Gyöngyösön. Velük együtt előállítottak és gyanúsítottként hallgattak ki egy harmadik embert is, ő a bankszámláján csalással szerzett pénzt fogadott.

hirdetés

A jegyekkel üzérkedők egyike kihallgatásán azt mondta, hogy könnyű pénzkereseti lehetőségnek gondolta, amit csinált. Látta, hogy az interneten sokan hirdetnek különböző rendezvényekre belépőket, ezért az egyik legnagyobb adok-veszek oldalra regisztrált, és először kéz alól vett elektronikus belépőket kínált. Meg is vették tőle, de a vevők panaszkodtak, hogy hamisak. Ezután már maga állított elő eredetinek látszó jegyeket, amelyeket QR-kóddal is ellátott. Szinte valamennyi bankban volt számlája. Mobilinternettel intézte a hirdetéseket, a telefonjában a kártyákat gyakran cserélte, mert úgy gondolta, hogy így kisebb az esélye annak, hogy lebukik. A Mátrix Projektben országszerte az online bűncselekmények felderítésén dolgozó rendőrök azonban leleplezték.

A társa koncertjegyeket adott el, egy békéscsabai férfi idén januárban 100 ezer forintot fizetett neki azért, hogy bejusson egy Depeche Mode koncertre, de hamis jegyet kapott. A nem eredeti belépőkkel üzérkedő férfi egyik ismerősét is megkérte arra, hogy a saját számláján fogadjon utalásokat, hozzá is érkeztek a becsapott vevőktől különböző összegek. Azt mondta neki, hogy ebből nem lehet baja, de lett, ellene is büntetőeljárás indult pénzmosás gyanúja miatt. A nem eredeti jegyekkel kereskedő gyöngyösi férfiakat pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányság csalás bűntettel gyanúsítja és a rendőrök vizsgálják, hogy még hány embert károsíthattak meg.

Police.hu

hirdetés